Companii

Producătorul de componente auto Eckerle din Cluj-Napoca a ajuns la afaceri de peste 253 mil. lei în 2022, plus 10%

Producătorul de componente auto Eckerle din Cluj-Napoca...
Foto: AFP / MediafaxFoto

Autor: Laurentiu Cotu

23.03.2023, 17:40 667

Furnizorul de componente auto Eckerle Automo­tive, subsidiara locală a grupului german Eckerle, a ra­por­tat pentru 2022 o cifră de afaceri de 253,3 mil. lei (51,4 mil. euro), în creştere cu aproximativ 10% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 1,7 mil. lei (349.000 de euro), mai mare cu circa 20% faţă de anul precedent, când Eckerle Auto­motive a obţinut un câştig net de aproximativ 1,4 mil. lei (293.000 de euro), potrivit da­te­lor publice. Com­pania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 786 de anga­jaţi, arată datele de la Ministe­rul Finanţelor.

În fabricile Eckerle din Cluj şi Turda sunt asamblate componente pentru industria auto, precum dispozitivele pen­tru funcţii de confort (ri­di­ca­re geamuri, ştergătoare de parbriz), dispozitive pentru ac­ţio­nare şi manevra­bilitate (ABS, răcire) sau articole de ma­să (blocare uşă, valve de ventilaţie), potrivit unor informaţii fur­nizate anterior de companie. Cea mai mare parte a pro­ducţiei Eckerle Automotive este pentru Bosch, alţi clienţi fiind Brose şi Nidec, potrivit unor informaţii anterioare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO