Companii

Producatorul de componente electronice Systronics mizeaza pe extinderea la nivel national

04.04.2007, 15:25 106

Compania Systronics din Arad, producator de componente electronice si hardware, estimeaza o cifra de afaceri de 7,5 mil. euro in acest an, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 20% fata de 2006, cand firma a inregistrat vanzari de 6 mil. euro. Conducerea Systronics anticipase pentru anul trecut afaceri de 8 mil. euro, insa aceasta estimare nu a fost realizata din cauza evolutiei pietei autohtone.
"La inceputul lui 2006 calculele companiei au fost facute pe baza estimarilor venite din partea clientilor nostri, care nu au inregistrat rezultatele asteptate cu produsele lor, astfel ajungandu-se la o diferenta intre vanzarile realizate de Systronics si preconizarile facute anul trecut", a declarat pentru ZF Transilvania Cosmin Popa, CEO al companiei Systronics.
Compania aradeana desfasoara activitati de productie a elementelor electronice si hardware, dezvoltarea de aplicatii pe baza unor specificatii, industrializarea si procurarea de componente electronice, servicii post-vanzare, pentru diverse firme din domeniul industrial si al telecomunicatiilor.
"In general in orice serviciu care se bazeaza pe o relatie bussines to bussines, calculele unei companii cu privire la realizarea cifrei de afaceri se bazeaza pe estimarile de vanzari ale propriilor clienti. Din 2006 am inceput sa activam si pe piata romaneasca cu preponderenta in partea de vest a tarii si in zona din jurul Bucurestiului, insa dorim din acest an sa ne extindem activitatea pe tot teritoriul Romaniei", a mai spus Popa.
Ponderea exportului reprezinta in prezent 95% din totalul cifrei de afaceri al companiei. Partenerii de afaceri externi ai companiei sunt din Elvetia, Germania, Franta si Italia.
"La sfarsitul lui 2007 credem ca ponderea vanzarilor pentru piata romaneasca va ajunge la 10% din totalul cifrei de afaceri a firmei noastre, luand in calcul discutiile purtate cu diversi parteneri autohtoni pentru realizarea unor produse cu potential in Romania", spune Cosmin Popa.
Anul trecut compania a investit aproximativ un milion de euro in achizitionarea utilajelor automate de asamblare, in vederea cresterii capacitatii de productie, echipamente de test pentru reinnoirea parcului cu masini, spatii pentru depozitare.
"Estimam in continuare o crestere accentuata a pietei de outsourcing din Romania datorita dezvoltarii de noi produse care inglobeaza componentele electronice. Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, firmele care utilizeaza placi electronice nu vor mai investi in retehnologizare, ci vor prefera externalizarea acestor activitati", a spus Cosmin Popa.
Compania Systronics S.R.L., membra a grupului elvetian Cicor Technologies, si-a inceput activitatea in domeniul productiei de componente electronice in 1997, in localitatea Sofronea, judetul Arad. Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 230 de persoane. Grupul Cicor Technologies activeaza in industria electronica, cuprinzand o divizie de productie cablaje imprimate, o ramura de microelectronica si un sector de productie electronica.
In 2006 grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 125 mil. euro, cu un numar de 725 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO