Companii

Producătorul de confecţii Secuiana: Problemele legate de deficitul de personal ar putea duce la scăderea capacităţii de producţie

Dobra Laszlo, di­rec­torul ge­ne­ral al Secuiana

Dobra Laszlo, di­rec­torul ge­ne­ral al Secuiana

Autor: Laurentiu Cotu

08.03.2019, 00:05 90

ProducÂtorul de confecţii Secu­ia­na din Târgu-Secuiesc, judeţul Covasna, cu o tradiţie de 50 de ani în in­dustria textilelor, se confruntă în conti­nua­re cu probleme tot mai mari în re­crutarea de personal, care ar putea du­ce în acest an la scăderea capacităţii de producţie a companiei.

Secuiana a început anul cu un efec­tiv de 520 de angajaţi, din care 450 în producţie, iar 70 în magazine şi personal comercial intern.

„Nu intenţionăm să angajăm per­so­nal în 2019 decât pentru rezol­va­rea fluctuaţiei. Este din ce în ce mai greu să găsim personal calificat, am fi mulţumiţi să putem angaja măcar per­sonal necalificat, pe care să-l calificăm la locul de muncă. Nu ne putem aştepta la nimic spectaculos în 2019, deoarece capacitatea de producţie va rămâne la fel sau va avea ten­din­ţa de scădere din cau­za lipsei de per­so­nal cali­ficat“, a decla­rat pen­tru ZF Transilva­nia Dobra Laszlo, di­rec­tor ge­ne­ral al Secuiana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO