Companii

Producătorul de geci Moncler a luat un ajutor de stat pentru 780 de locuri de muncă la Bacău

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.01.2017, 00:07 3548

Industries Yield, filiala locală a grupului italian din industria modei Moncler, va primi un ajutor de stat de 17,3 milioane de lei pentru a susţine cele 780 de locuri de muncă nou-create în fabrica de la Bacău, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Moncler a anunţat anul trecut că a finalizat achiziţia unei fabrici de îmbrăcăminte de la un furnizor, care lucra aproape exclusiv pentru brandul italian, conform datelor de pe site-ul companiei.  De asemenea, conform Reuters Italia, Moncler a investit circa 5 milioane de euro într-o nouă fabrică, unde urma să creeze 600 de locuri de muncă. În plus, grupul italian a închiriat un spaţiu de producţie de 33.600 de metri pătraţi în municipiul Bacău, conform datelor din Monitorul Oficial.

Decizia grupului italian de a investi în România vine în condiţiile în care industria textilă se află în topul sectoarelor cu cele mai mici salarii din economie. În luna noiembrie, salariul mediu net din industria textilă se situa sub 1.800 de lei, conform datelor INS. Moncler, care realizează geci care se vând chiar şi cu peste 1.000 de euro, a avut în 2015 venituri de 880 milioane de euro. Compania este deţinută de Remo Ruffini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO