Producătorul de lactate Albalact, la un pas de a ajunge Danone ca afaceri

5 dec 2014 Autor: Mădălina Panaete

FrieslandCampina şi Danone, unii dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor, au în­re­gistrat în primul semestru o scădere a afacerilor de circa 2%, în timp ce pier­derile celor două companii au crescut cu mai mult de 100%.

Astfel, Danone - liderul pieţei - a avut în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 234 mil. lei, în scădere cu 1,9% faţă de perioada similară a anului precedent, şi o pierdere netă de 13,7 mil. lei, de şase ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. După rezultatele la şase luni, Albalact - sin­gura companie cu ac­ţio­nariat majoritar românesc din primii trei jucători de pe piaţă - este la o distanţă de 6 mil. lei ca afaceri de Da­none. Albalact a ajuns anul trecut pe al doilea loc în topul celor mai mari jucători de pe piaţa lactatelor, după Danone. Albalact a avut în primul semestru afaceri de 228 mil. lei, cu 11,6% mai mult decât în primele şase luni din 2013, şi un profit net de 13 mil. lei. 

FrieslandCampina a continuat şi ea şirul pierderilor din ultimii ani, înregistrând un minus de 33 mil. lei, de două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2013.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre rezultatele financiare ale companiilor de pe piaţa lactatelor

- ce spune Cornel Cărămizaru, directorul de vânzări al FrieslandCampina România, despre piaţa de profil şi evoluţia ei 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.12.2014

 
Cuvinte cheie:
Producătorul de lactate Albalact
, la un pas de a ajunge Danone ca afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide