Companii

Producătorul de lactate Teletext din Ialomiţa, cu brandul Diami, creşte cu 25%, la 63 milioane de lei. „Avem cerere pentru lactate, iar piaţa este stabilă“

Antreprenori locali

Producătorul de lactate Teletext din Ialomiţa, cu...

Autor: Florentina Niţu

20.08.2020, 00:08 1087

Compania Teletext din Ialomiţa, care produce iaurturi, smântână, brân­ze­turi şi lapte de consum sub brandul Diami într-o fabrică ridicată în 1996 cu fonduri europene în Slobozia (judeţul Ialomiţa), a ajuns la o cifră de afaceri de 63,5 milioane de lei anul trecut, înregistrând o creştere de 25% comparativ cu anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Totodată, compania şi-a majorat profitul cu 23%, la 5,7 milioane de lei.

„Avem cerere pentru lactate, iar piaţa este stabilă“, spune Mitru Crişan, pro­prietarul Teletext, un antreprenor tre­cut de 60 de ani, cu experienţă în in­dustria alimentară. El a construit afa­cerea în urmă cu mai bine de două de­cenii, cu ajutorul fondurilor europene, un business care a ajuns acum la 151 de an­gajaţi, o fabrică de lactate cu o ca­pa­citate de procesare de peste 1 milion de litri de lapte lunar, o fermă cu circa 1.400 de vaci şi 1.300 de hectare de teren arabil.

Compania are lanţul de producţie in­tegrat, de la furaje până la produsele lac­tate care ies pe poarta fabricii. Produ­sele sunt distribuite direct în ju­deţul Ialomiţa şi judeţele limitrofe, dar se găsesc şi în majoritatea reţelelor de magazine cu mărci private.

Cei mai mari jucători de pe piaţă sunt Lactalis, Danone, Olympus, Hoch­land şi FrieslandCampina, com­panii cu acţionariat străin, ce au îm­preună peste 60% din cifra de afaceri ge­nerată de sectorul lactatelor, estimată la peste 5 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO