Companii

Producătorul de material rulant Softronic din Craiova: Suntem acoperiţi cu contracte până la final de an

Producătorul de material rulant Softronic din Craiova:...

Autor: Mirabela Tiron

14.08.2022, 15:37 42986

Softronic din Craiova,  singura fabrică producătoare de rame şi locomotive elec­trice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri în creştere cu 49% faţă de  prima jumătate a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Suntem acoperiţi cu contracte până la final de an, am livrat două locomotive în Bulgaria. În primul semestru am avut o creştere cu 49% a cifrei de afaceri, însă acest trend nu se va păstra în a doua jumătate a anului. Pe tot anul am bugetat o creştere cu 10-15% faţă de anul anterior“, potrivit oficialilor companiei. Înfiinţată în 1991 la Craiova, Softronic are singura fabrică ce pro­duce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care vinde în prezent locomotivele electrice în străinătate.

Datele oficiale arată că cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 132,7 mil. lei anul trecut faţă de 120 de milioane de lei în 2020 (dublu faţă de nivelul din 2017), potrivit mfinante.ro. Compania a raportat un profit de 8,5 mil. lei în 2021, faţă de 6,1 mil lei anul anterior.

Softronic şi-a crescut numărul de angajaţi la peste 400 persoane în 2021, faţă de 250 de anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO