Companii

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a înregistrat anul trecut vânzări de 389 mil.lei, în creştere cu 6,8%, la un profit în scădere cu 10%, la 30,8 mil.lei

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a...

Autor: Roxana Rosu

27.02.2020, 10:12 182

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a înregistrat anul trecut venituri din vânzări de 389 milioane lei, în creştere cu 6,8%, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 10%, la 30,8 milioane lei, potrivit raportului financiar preliminar.

Exporturile au generat anul trecut 40% din cifra de afaceri a companiei, ajungând la 152,1 mil. lei, cu 25% peste nivelul înregistrat în 2018, acesta fiind cel mai mare ritm din ultimii cinci ani.

Pe piaţa internă Antibiotice a înregistrat un nivel al vânzărilor de 335,9 milioane lei, comparabil cu cel inregistrat în anul 2018.

Principalele clase terapeutice care înregistrează creşteri valorice semnificative au fost preparatele dermatologice, produsele pentru sistemul nervos central, sistemul genito-urinar şi respirator. Potrivit companiei,   Antibiotice şi-a menţinut poziţia de lider pe  segmentul medicamentelor generice şi OTC comercializate în spitale, cu o cota de piaţă de 15,6%. 

Anul trecut, compania a obţinut Autorizaţia de punere pe piaţă şi reluarea fabricaţiei pentru Moldamin, brand care a fost produs la Iaşi timp de aproape 60 de ani. Antibioticul va fi produs într-o formulă nouă, cu aceeaşi substanţă activă, fiind o penicilină recomandată în tratametul infecţiilor respiratorii, boli venerice, infecţii cutanate. De asemenea, este prima recomandare în prevenirea reumatismului articular acut şi a carditei reumatismale.

Producătorul de la Iaşi are o capitalizare de 349 milioane de lei la BVB, acţiunile companiei apreciindu-se cu 2,3% de la începutul anului, după tranzacţii de 1,2 milioane lei. 
 
Principalul acţionar al companiei este Ministerul Sănătăţii, cu 53%, urmat de SIF Oltenia, cu 18,8%, prntre acţionari fiind şi retailerul de bricolaj Dedeman

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO