Companii

Producătorul de medicamente Antibiotice vrea să dezvolte două noi fabrici de 200 mil. lei pe platforma de la Iaşi: Trebuie sprijinite investiţiile care produc venituri viitoare mai mari la buget

Antibiotice Iaşi are 67 de ani de la înfiinţare, fabrica fiind deschisă în 1955.

Antibiotice Iaşi are 67 de ani de la înfiinţare, fabrica fiind deschisă în 1955.

Autor: Georgiana Mihalache

11.08.2022, 18:45 165

 Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi: Încă aşteptăm ca această finanţare de 200 milioane de lei să fie până la urmă aprobată din fonduri guvernamentale, având în vedere faptul că suntem singurul producător cu capital integral românesc  Antibiotice este deţinută în proporţie de 53% de statul român, prin Ministerul Sănătăţii.

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi vrea să facă două fabrici noi de produse sterile şi produse topice sterile, o investiţie totală de 200 mil. lei. Compania a cerut un ajutor de stat de 85 mil. lei, însă punctajul obţinut a plasat producătorul pe locul 25 în lista de solicitări publicată de Ministerul Finanţelor, iar cererea nu s-a încadrat în limita bugetului pentru sesiunea din iunie-iulie 2022.

„Sunt aproape 200 de firme pe această schemă şi fiecare dintre ele îşi propun proiecte investiţionale, unele foarte mari. Sunt mirat că investiţiile care au nevoie de capital mai mare pare că primesc mai mult punctaj, şi nu neapărat cele care produc venituri viitoare mai mari pentru bugetul statului“, a spus pentru ZF Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.

Compania este deţinută în proporţie de 53% de statul român, prin Ministerul Sănătăţii, şi este cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc. În ultimii ani, Antibiotice a investit în dezvoltarea portofoliului, în zona de export, iar în toamna lui 2022 vrea să deschidă porţile unei noi capacităţi de producţie, dedicată unguentelor şi produselor topice, după o investiţie de 25 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO