Companii

Producătorul de mobilă Italsofa a luat un credit de 10 mil. euro de la EximBank

Producătorul de mobilă Italsofa a luat un credit de 10...

Autor: Emil Popescu

29.09.2015, 00:00 292

"Finanţarea acordată va contribui la dezvoltarea durabilă a companiei, cu impact direct şi pozitiv la nivel micro şi macro-economic, în condiţiile în care Italsofa activează într-una dintre puţinele industrii care au avut, în ultimii ani, un aport pozitiv la balanţa comercială a României", a declarat într-un comunicat preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai.

Italsofa, parte a grupului italian Natuzzi, deţine o unitate de producţie la Baia Mare, care se întinde pe o suprafaţă de peste 76.000 mp şi unde lucrează peste 1.200 de angajaţi.

Fabrica produce atât canapele, cât şi tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate, şi este una dintre cele mai mari investiţii greenfield din industria locală a mobilei, valoarea totală a investiţiilor realizate din 2001 până în prezent depăşind 38 de milioane de euro. Anul trecut, canapelele au reprezentat 91% din volumul vânzărilor fabricii, iar tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate a fost utilizată la nivelul întregului grup.

Anul trecut, fabrica de la Baia Mare a generat 24% din veniturile totale din produsele tapiţate ale grupului, raportând o cifră de afaceri de peste 303 milioane de lei şi un profit de aproape 13 milioane de lei.

Natuzzi, cel mai mare producător de mobilă din Italia, mai deţine fabrici în China şi Brazilia. Anul trecut, grupul - care operează în total şapte fabrici, 12 birouri comerciale şi peste 1.100 de puncte de vânzare - a avut afaceri de aproape jumătate de miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO