Companii

Producătorul de mobilă Sortilemn Gherla, controlat de austriacul Michael Brandhuber, estimează pentru 2022 afaceri de 43 mil. euro, plus 14,5%

Producătorul de mobilă Sortilemn Gherla, controlat de...

Autor: Laurentiu Cotu

08.11.2022, 17:30 162

♦ Sortilemn este unul dintre furnizorii locali importanţi ai IKEA, de la care retailerului suedez cumpără atât mobilă, cât şi decoraţiuni.

Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, controlat de austriacul Michael Brandhuber, estimează o cifră de afaceri de 43 mil. euro pentru 2022, în creştere cu 14,5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie.

Sortilemn a finalizat anul 2021 cu afaceri totale de 37,5 mil. euro, iar în primul trimestru din acest an compania a realizat o cifră de afaceri de 21,3 mil. euro, mai mult cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Preţul combustibililor a afectat costul materiilor prime şi materialelor achiziţionate de către noi şi costul cu transportul personalului angajat. Preţul gazelor a afectat indirect activitatea noastră, prin impactul asupra unor componente chimice folosite pentru producerea unor materiale utilizate în producţie, precum adezivi, mase plastice etc.“, a declarat pentru ZF Transilvania Michael Brandhuber, director general şi proprietar al companiei Sortilemn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO