Companii

Producătorul de mobilier tapiţat Polipol din Satu Mare a ajuns la afaceri de aproape 185 mil. lei în 2021, plus 13%

Producătorul de mobilier tapiţat Polipol din Satu Mare...

Autor: Laurentiu Cotu

27.07.2022, 16:30 103

Producătorul de mobilier tapiţat Polipol Mobila din Foieni, judeţul Satu Mare, deţinut de grupul german cu acelaşi nume, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 185 mil. lei (37,6 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de circa 5,7 mil. lei (1,1 mil. euro), în scădere cu 19% faţă de anul precedent, când Polipol a avut un câştig net de peste 7 mil. lei (1,4 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 772 de angajaţi.

Mobilierul tapiţat realizat la Foieni este vândut integral de grupul Polipol în Europa de Vest, preponderent în Germania, unde ajunge 85% din producţia din România, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Pentru producţia de mobilier tapiţat, Polipol lucrează cu fag achiziţionat în proporţie de 50% din România şi 50% din import, potrivit unor informaţii anterioare.

În urmă cu cinci ani, Polipol a finalizat investiţii de 15 milioane de euro în extinderea halelor de producţie, logistică şi administraţie, în utilaje noi şi într-un sistem de încălzire care foloseşte deşeurile de lemn din fabrică. Halele de producţie au fost mărite cu 14.000 de metri pătraţi, ajungându-se la o suprafaţă totală de 40.000 de metri pătraţi după acestă investiţie, potrivit unor informaţii anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO