Companii

Producătorul de mortare Baumit România a ajuns la afaceri de 335 de milioane de lei în 2020, după o creştere de 12%

Producătorul de mortare Baumit România a ajuns la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.07.2021, 16:15 155

♦ Profitul companiei a fost de 21,4 mil. lei, în urcare cu 35% faţă de anul precedent, iar numărul de angajaţi a crescut de la 220 la 264.

Producătorul de mortare, vopsele şi tencuieli Baumit, deţinut de concernul austriac Schmid Industrie Holding, şi-a majorat businessul de pe piaţa locală cu 12% în 2019, ajungând astfel la 335 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul companiei a fost de 21,4 mil. lei, în urcare cu 35% faţă de anul precedent, iar numărul de angajaţi a cres­cut la 264. Astfel, Baumit România a recrutat 44 de oameni anul trecut.

Recent, repre­zen­tanţii com­pa­niei spuneau că au im­plementat o so­luţie hi-tech cu aju­torul căreia şi-au eficien­ti­zat opera­ţiu­nile de service pen­tru o flo­tă de echipa­mente ce func­ţio­nează pe şantie­rele operate de clienţi. Practic, Baumit şi-a dorit să elimine vizitele inutile de pe şantiere. În ulti­mii trei ani, com­pa­nia a investit peste ju­mătate de million de euro în tehno­lo­gii şi echipamente.

Baumit a fost înfiinţat în anul 1988, prin fuziunea a do­uă companii austriece din domeniul materialelor de con­strucţii, după cum se arată pe site-ul companiei, unde se precizează, de asemenea, că totul a început „în 1810, cu un cuptor de var“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO