Companii

Producătorul de piese metalice FORSEV Drobeta Turnu-Severin a intrat în reorganizare judiciară şi caută investitori interesaţi

Producătorul de piese metalice FORSEV Drobeta...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2018, 12:23 413

Producătorul de piese metalice FORSEV SA Drobeta Turnu-Severin a intrat în reorganizare judiciară pentru o perioadă de trei ani, printre măsurile propuse fiind indentificarea unui investitor care să preia fabrica.

Planul de reorganizare a fost propus de  managementul companiei, împreună cu administratorul judiciar CITR, şi confirmat de judecătorul sindic.

FORSEV a intrat în insolvenţă la propria cerere, în care a invocat imposibilitatea achitării datoriilor, care se ridicau atunci la circa 17 milioane de lei. Societatea a reuşit menţinerea portofoliului de clienţi, cum ar fi Siemens sau Hrinovske, precum şi creşterea volumului de comenzi. În plus, pe parcursul perioadei de insolvenţă, a atras clienţi noi precum Brockhouse, Heuer, Manquillet Parizel, Ozar şi Bulmachinery, confirmând potenţialul acestui business.

”Ne bucurăm de succesul confirmării planului de reorganizare, mai ales pentru că aduce beneficii importante comunităţii locale: garantează continuarea activităţii societăţii şi păstrarea tuturor locurilor de muncă, dar şi posibilitatea creşterii numărului de angajaţi, într-un judeţ în care rata şomajului se apropie de 10%. În plus, perspectivele de redresare ale societăţii întăresc relaţiile comerciale cu furnizorii şi clienţii acesteia şi o fac mai atractivă pentru potenţiali investitori”, susţine Silvana Şermer, Managing Partner CITR Filiala Timişoara.

Principalele măsuri de redresare a societăţii sunt ajustarea masei credale în scopul echilibrării situaţiei patrimoniale a societăţii, continuarea activităţii pentru menţinerea funcţiilor operative ale acesteia şi generarea rezultatelor financiare, valorificarea parţială a activelor care nu sunt necesare în activitatea companiei, dar prevede şi opţiunea vânzării întregului fond de comerţ către un potenţial investitor.

”Una dintre măsurile propuse în planul de reorganizare prevede indentificarea unui investitor cu viziune şi cu capacitate financiară solidă, interesat să reintegreze în economie un business sănătos, cu potenţial semnificativ de dezvoltare. Cererea pieselor din metal e tot mai mare, iar fabrica de producţie FORSEV are utilaje unice în România, cu o capacitate de producţie superioară concurenţilor din piaţă. În plus, calitatea produselor livrate este atestată şi confirmată de numărul ridicat al clienţilor mari”, a spus Vasile Pop, Country Sales Manager CITR.

Forsev avea la finele lui 2016 o cifră de afaceri de 11 milioane lei şi pierderi de 2,1 milioane lei, potrivit datelor publicate pe Ministerul Finanţelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO