Companii

Producătorul de utilaje grele COMES din Săvineşti, judeţul Neamţ, a preluat o hala de producţie din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari, parte a grupului Rompetrol

Producătorul de utilaje grele COMES din Săvineşti,...

Autor: Mirabela Tiron

02.02.2023, 00:07 9576

Compania COMES din comuna Săvineşti, judeţul Neamţ, care livrează utilaje sub presiune de gabarit mare şi piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, petrol şi gaze, a preluat în chirie atelierul mecanic (o hala de producţie de 3.700 mp) a rafinăriei Petromidia Năvodari, parte a grupului Rompetrol, unde va investi 1,5 milioane de euro în retehnologizare.

„Doar pentru operaţiunile de retehnologizare a atelierului mecanic de la Rafinăria Petromidia Năvodari, COMES a alocat 1,5 milioane de euro. Noul punct de lucru COMES România va fi deschis începând din luna februarie a acestui an, de aici se vor asigura atât servicii de mentenanţă şi de service, cât şi producţia şi instalarea de echipamente metalice, accesorii şi piese de schimb”, a spus pentru ZF Anton Ioan Măzărianu, directorul general al companiei şi acţionar majoritar al COMES.

Rafinăria Peromidia Năvodari este unul dintre clienţii fabricii COMES. Preluarea atelierului mecanic al rafinăriei Petromidia Năvodari înseamnă pentru compania COMES accesul direct la portul Constanţa şi va avea ca efect intensificarea exporturilor către pieţele-ţintă, potrivit lui.

Recent, producătorul a finalizat un nou utilaj în unitatea din Neamţ, un schimbător de căldură (heat exchanger) pentru o rafinărie din UE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24