Companii

Producătorul de vinuri Cotnari, afaceri de 132 de milioane de lei, mai mici cu 20%, în 2022

ANTREPRENORI LOCALI

Grupul Cotnari are 1.800 de hectare cultivate cu viţă-de-vie şi vinde 17 milioane de litri de vin pe an, conform ultimelor date.

Grupul Cotnari are 1.800 de hectare cultivate cu viţă-de-vie şi vinde 17 milioane de litri de vin pe an, conform ultimelor date.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.05.2023, 17:45 128

Cotnari SA, unul dintre cei mai mari producători de vinuri de pe plan local, a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 132,7 milioane de lei, în scădere cu 20% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Profitul companiei a crescut însă cu peste 1 milion de lei şi a ajuns la aproape 7 milioane de lei. Grupul Cotnari are 1.800 de hectare cultivate cu viţă-de-vie şi vinde 17 milioane de litri de vin pe an, conform ultimelor date.

Podgoria Cotnari, din lo­ca­litatea cu acelaşi nume din judeţul Iaşi, este renumită în special pentru soiurile tradiţionale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească, Fetească Albă, Busuioacă (vinificată roze) şi Fetească Neagră, pentru soiuri roşii. Compania Cotnari SA a avut în medie 291 de angajaţi anul trecut, în uşoară scădere faţă de anul precedent. Majoritatea producătorilor de vinuri spuneau că 2022 este unul cu multe provocări pentru domeniu, iar contextul geopolitic nu a ajutat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO