Companii

Producătorul de vopsele Sarcom: Investim în automatizare pentru că forţa de muncă e tot mai greu de găsit şi scumpă

Antreprenori locali

Marinică Potop

Marinică Potop

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.07.2019, 00:07 1131

Producătorul de lacuri şi vop­sele Sarcom Vâlcea, deţinut de fraţii Aurel şi Marinică Potop, a investit peste jumătate de milion de euro în pri­ma parte a anului 2019 pentru auto­ma­tizarea procesului de producţie.

„Am finalizat, în trimestrul 1 (din 2019 - n. red.), o nouă secţie de tencuială decorativă, care a însemnat clădire nouă şi utilaje noi automa­ti­zate, care au depăşit 500.000 de euro. În a doua parte a anului, avem planificate achiziţionarea de utilaje pentru automatizarea am­balării, întrucât forţa de muncă este din ce în ce mai greu de găsit şi scum­pă“, spune Marinică Potop, directorul ge­neral Sarcom şi unul dintre acţionari. În prima jumătate a anului 2019, Sarcom a înregistrat un avans de peste 20% al afacerilor comparativ cu aceeaşi pe­rioadă a anului tre­cut.

În 2018, cifra de afaceri a Sarcom a fost de 42 de milioane de lei, potrivit datelor trans­mise de oficialii com­pa­niei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent. Sarcom are o singură fabrică, în loca­litatea Mihăeşti din judeţul Vâlcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO