Producătorul de zahăr Lemarco Cristal, un business de 100 mil. lei, a intrat în insolvenţă la propria cerere

Secțiune susținută de Medlife Logo

31 iul 2018 Autor: Cristina Rosca

Producătorul de zahăr Lemarco Cristal din Urziceni, judeţul Ialomiţa, un business de 100 mil. lei şi 270 de salariaţi, a intrat recent în insolvenţă la propria cerere, aceasta fiind a cincea cea mai importantă insol­venţă din acest an, arată datele de la Registrul Co­merţului.

Insolvenţa vine pe fondul unei scăderi a businessului în ultimul an (-11%) şi pe fondul adâncirii pierderilor (de trei ori mai mari în 2017 versus 2016, până la aproape 45 mil. lei). Compania este unul dintre cei mai importanţi producători de zahăr din România şi unul dintre cei mai mari angajatori din Urziceni, un oraş de nici 15.000 de locuitori aflat la 60 de kilometri de Capitală.

Businessul este deţinut indirect de magnatul american George Gellert, proprietarul Atlanta Group, cel mai mare importator de produse alimentare din Statele Unite (50%) şi de trei antreprenori locali - Neculai Maratas, Mircea Rădină şi Cristian Penciulescu.

Fabricarea zahărului este o industrie în care 2016 în (cele mai recente date) activau 14 companii cu afaceri cumulate de 1,59 mld. lei, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Principalii competitori ai companiei sunt Agrana (Austria) Tereos (Franţa), Bod (România) şi alţii. Zahărul Oradea, unul dintre cei mai importanţi jucători, a anunţat recent că închide fabrica pe motiv că nu e competitivă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.07.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Producator
, zahar
, Margaritar
, Coronita
, insolventa
, Lemarco Cristal
, urziceni
, salariati
, intrare in insolventa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide