Companii

Producatorul din industria alimentara Zeelandia se relocheaza in afara Iasiului

Producatorul din industria alimentara Zeelandia se relocheaza in afara Iasiului

Piata ingredientelor pentru patiserii si brutarii este estimata la 25 mil. euro

28.03.2008, 15:28 316

Producatorul de ingrediente pentru industria alimentara Zeelandia va investi anul acesta 4,5 milioane de euro pentru relocarea tuturor activitatilor companiei intr-un complex industrial situat pe un teren de 22.000 de metri patrati din comuna Miroslava in judetul Iasi.
In prezent, unitatea de productie, unitatea de depozitare si sediul administrativ al companiei se afla in diferite locatii inchiriate din Iasi.
"Am achizitionat un teren de 22.000 de metri patrati in comuna Miroslava din judetul Iasi pentru aproximativ 550.000 de euro. Noul sediu va fi construit pe o suprafata de 4.000 de metri patrati, urmand ca pana la sfarsitul anului cladirea sa fie ridicata si sa devina functionala in primul trimestru din 2009", a declarat Cezar Gumeni, directorul general al companiei.
Investitiile totale pe care compania le va realiza anul acesta vor fi de aproximativ 4,8 mil. euro, compania intentionand sa investeasca si in trainingul angajatilor sau in achizitionarea de noi utilaje.
Zeelandia, filiala locala a producatorului olandez cu acelasi nume, a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 32,5 mil. lei (9,7 mil. euro), in crestere cu 18% fata de anul precedent, si un profit operational de 2,2 mil. lei (circa 650.000 euro). "Rezultatele inregistrate anul trecut s-au datorat atat cresterii consumului, cat si diversificarii gamei de produse. In plus, dezvoltarea puternica a retailului ajuta producatorii sa fie mai bine promovati si sa fie prezenti in zonele cu cele mai mari afluente de cumparatori", explica Gumeni.
Pentru anul acesta reprezentantii companiei estimeaza un profit operational de 3 mil. lei (circa 800.000 de euro) bazat atat pe cresterea pietei cu 5-10%, cat si pe un focus mai accentuat asupra segmentelor de piata aflate in crestere, cum sunt industria si retailul. Piata ingredientelor pentru brutarii si patiserii are, conform estimarilor Zeelandia, o valoare anuala de aproximativ 25 milioane euro, in aceasta suma nefiind incluse materiile prime, adica faina, drojdie sau margarina.
"Piata este inca in faza de crestere, urmand a se consolida in urmatorii ani", spune directorul general al Zeelandia.
Principalii competitori ai companiei pe plan local sunt companiile Puratos si Rompak, producatorul drojdiei Pakmaya.
Grupul olandez Zeelandia se numara printre primii trei producatori de ingrediente din Europa, produsele fiind comercializate in peste 70 de tari din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO