Companii

Producătorul german de cablaje Kromberg & Schubert angajează 120 de oameni la fabrica de cablaje auto din localitatea Nădab, judeţul Arad

Producătorul german de cablaje Kromberg & Schubert...

Autor: Laurentiu Cotu

11.05.2022, 16:40 149

Producătorul german de cablaje pentru industria auto şi de sisteme electrice Kromberg & Schubert are disponibile în prezent 120 de locuri de muncă la fabrica din localitatea Nădab, situată la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Arad, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad. Joburile disponibile sunt pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor. Kromberg & Schubert este unul dintre marii producători de componente auto prezenţi în România. Com­pania Kromberg & Schubert România NA, cu sediul în Nădab, a avut în 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 161 mil. lei (33,4 mil. euro) şi un număr mediu de 820 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. 

Germanii de la Kromberg & Schubert sunt prezenţi pe piaţa locală din anul 1999, când au inaugurat unitatea de producţie din Timişoara. În prezent, Continental a achiziţionat fabrica Kromberg & Schubert din Timişoara pentru a extinde capacitatea de producţie a Contitech, care produce instalaţii pentru sistemele de aer condiţionat de pe automobile, dar şi curele de transmisie.

De la intrarea pe piaţa locală, Kromberg & Schubert a mai deschis o fabrică la Mediaş, un centru de cercetare şi dezvoltare şi un centru de performanţă IT la Sibiu, dar şi fabrica de cablaje de la Nădab, din judeţul Arad. Compania Kromberg & Schubert România ME, cu sediul în Mediaş, judeţul Sibiu, a avut în anul 2020 o cifră de faceri de aproximativ 166 mil. lei, un profit net de 990.000 de lei şi un număr mediu de 1.291 de angajaţi, conform datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO