• Leu / EUR4.9429
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.6098
Companii

Producătorul german Sennheiser îşi va extinde fabrica din România în următoarele luni

Producătorul german Sennheiser îşi va extinde fabrica din România în următoarele luni

Autor: Mediafax

13.05.2022, 17:10 82

Producătorul german de sisteme audio Sennheiser isi extinde fabricile din Germania si Romania, anunţă un comunicat. 

La fabrica din Germania, compania va investi în tehnologii de fabricaţie de ultimă generaţie. Totodată, Sennheiser îşi va extinde fabrica din România în următoarele luni.

„În prezent, ne concentrăm resursele şi puterea financiară asupra celor trei unităţi de business Pro Audio, Business Communications şi Neumann, cu scopul de a asigura o creştere a acestor arii peste medie în viitor. De aceea, am decis să investim semnificativ în fabricile noastre din Germania şi România", a declarat Andreas Sennheiser, Co-CEO al Sennheiser. „Sennheiser a deţinut întotdeauna părţi mari ale lanţului valoric în propriile mâini. Acest lucru ne permite să avem o mai mare influenţă asupra zonelor importante ale lanţului valoric şi, prin urmare, să fim un partener de încredere pentru clienţii noştri.”

În cadrul fabricii din Germania au fost demarate investiţii substanţiale în tehnologii de producţie de ultimă generaţie, în mod special în zona de asamblare a plăcilor cu circuit imprimat (PCB). O mare parte va fi investită într-o nouă linie de producţie SMT (Tehnologie de Montare pe Suprafata) care permite fabricarea cu precizie chiar şi a celor mai mici ansambluri. În plus, capacităţile de producţie mecanică vor fi extinse şi suplimentate prin introducerea de noi tehnologii. O altă competenţă esenţială a fabricii din Germania este producţia de capsule pentru microfon în camera curată dedicată. Datorită cererii mari, capacităţile de producţie din acest domeniu vor fi de asemenea crescute semnificativ.

Sennheiser va investi de asemenea şi în fabrica din Braşov. Produse pentru piaţa audio profesională sunt fabricate aici încă din anul 2018, printre acestea numărându-se sistemele Evolution Wireless G4 şi Evolution Wireless Digital, XS Wireless Digital, precum şi renumitele căşti pentru DJ, HD25 şi căştile de monitorizare HD280. În prezent, fabrica funcţionează la capacitate maximă numărând aproximativ 150 de angajaţi. În ultimii ani, businessul a înregistrat creşteri semnificative, motiv pentru care Sennheiser a decis să extindă suprafaţa fabricii de la nivelul actual de 3.300 de metri pătraţi, la aproximativ 10.000 de metri pătraţi până la începutul anului 2023. De asemenea, dezvoltarea businessului va fi însoţită şi de o creştere substanţială a personalului, iar Sennheiser preconizează că noua clădire va fi la capacitate maximă până în 2027. „Fabrica Sennheiser din Braşov este o poveste de succes pentru noi datorită echipei locale dedicate", spune Andreas Sennheiser. „Odată cu extinderea semnificativă a capacităţilor de producţie, dorim să continuăm să producem aici mai multe soluţii audio profesionale pentru clienţii noştri."

În urma investiţiilor, compania va facilita producţia tehnologiilor automatizate şi fabricarea produselor de înaltă calitate în sediul Sennheiser din Wedemark, Germania, iar producţia manuală, precum şi testarea şi ambalarea produselor vor avea loc la fabrica din Braşov.

În plus faţă de facilităţile de producţie din Germania şi România, Grupul Sennheiser încă deţine şi fabrica din Albuquerque, SUA. Fabrica din Tullamore, Irlanda, cât şi divizia Sennheiser Consumer Business, au fost transferate la începutul lunii martie către Sonova Holding AG, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii auditive.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9429
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9423
Azi: 4.6098
Diferență: -0,2078
Ieri: 4.6194
Azi: 5.8083
Diferență: -0,1942
Ieri: 5.8196
Azi: 4.8066
Diferență: -0,0852
Ieri: 4.8107