• Leu / EUR4.9207
  • Leu / GBP5.7178
  • Leu / USD4.6726
Companii

Producătorul de hârtie Pehart Grup ia în calcul posibilitatea producerii de hidrogen verde, ca sursă de energie alternativă, şi face un studiu de prefezabilitate pentru instalarea unui parc fotovoltaic

Producătorul de hârtie Pehart Grup ia în calcul posibilitatea producerii de hidrogen verde, ca sursă de energie alternativă, şi face un studiu de prefezabilitate pentru instalarea unui parc fotovoltaic

Autor: Roxana Rosu

24.11.2021, 09:52 1047

Producătorul de hârtie Pehart , con­tro­lat de fondul de private equity Abris Capital, analizează posibilitatea de a produce energie verde, ca sursă de energie alternativă, compania realizând un studiu de prefezabilitate pentru instalarea unui parc fotovoltaic şi producţia de hidrogen verde prin electroliză.

Grupul a semnat un contract cu cercetătorii de la ICSI Energy Râmnicu Vâlcea, specializaţi în implementarea, dezvoltarea şi popularizarea în România a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen.

Pehart Grup îşi propune să instaleze un parc fotovoltaic, a unui electrolizor care să utilizeze energia produsă de parcul fotovoltaic pentru producţia de hidrogen verde, să stocheze hidrogenul fabricat şi să îl amestece cu gazul natural pentru utilizarea într-o centrală în cogenerare, care va include şi soluţii de captare a emisiilor de carbon.

„Compania Pehart este preocupată de multă vreme de reducerea emisiilor de carbon prin utilizarea tehnologiilor prietenoase cu mediul. An de an am căutat să evoluăm din acest punct de vedere, să fim la curent cu tot ce e nou în domeniu şi să găsim soluţii care să ajute cât mai mult la scăderea amprentei de carbon. Faptul că acum realizăm studii de prefezabilitate pentru producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial se înscrie pe linia acestor preocupări. Suntem convinşi că tehnologiile energetice bazate pe hidrogen reprezintă viitorul şi nu doar în industrie, ci pentru toată lumea. Şi chiar dacă acum producerea hidrogenului verde nu este folosită pe scară largă în România, credem că se poate dezvolta în următorii ani. Acesta este un trend important în Europa, pe care ne dorim să-l urmăm”, a declarat Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9207
Diferență: -0,1826
Ieri: 4.9297
Azi: 4.6726
Diferență: -0,2668
Ieri: 4.6851
Azi: 5.7178
Diferență: -0,4197
Ieri: 5.7419
Azi: 4.9903
Diferență: -0,4766
Ieri: 5.0142