Companii

Producătorul magiunului de Topoloveni a ajuns la trei magazine în Bucureşti

Producătorul magiunului de Topoloveni a ajuns la trei...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.01.2015, 15:34 963

Sonimpex Topoloveni, producătorul magiunului de prune Topoloveni, şi-a extins reţeaua de magazine cu produse ecologice Topoloveni & Topoloveana din Bucureşti, inaugurând al treilea magazin.

Unitatea, situată pe strada C.A.Rosetti comercializează toată gama de produse Topoloveni şi Topoloveana precum magiun de prune, dulceaţă, zacuscă sau bulion.

Conform datelor furnizate anterior de companie, în magazine se găsesc şi produse precum ceaiuri, uleiuri şi alte produse naturale.

Bibiana Stanciulov, directorul general al Sonimpex Topoloveni, spunea în a doua parte a anului trecut că circa 90% din produsele disponibile în magazinele proprii sunt realizate la Topoloveni.

Sonimpex Topoloveni este una din puţinele afaceri antreprenoriale româneşti care au deschis magazine de nişă, cei mai mulţi antreprenori mizând pe reţele tip „supermarket”, în care au, pe lângă gama de produse din portofoliu, şi alte categorii precum lactate, produse de panificaţie sau carne.

Compania participă anual la numeroase târguri şi expoziţii internaţionale, încercând astfel să pătrundă pe pieţele străine. Recent, compania a participat la Winter Fancy Food Show din Sonimpex Topoloveni San Francisco, participarea fiind făcută cu ajutorul fondurilor europene pe care le-a accesat.

„I love European Fine Foods”, este al doilea program de promovare pe bani europeni accesat de producătorul român după „Eureka: Descoperiţi comorile Europei”- primul program care vizează promovarea produsului pe pieţele din Norvegia, Elveţia şi Rusia şi care a debutat în 2013.

Compania Sonimpex Topoloveni a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei, cu 33% mai puţin decât în anul anterior, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO