Companii

Producătorul de măşti şi echipamente medicale Coramed a trecut de pragul de 10 mil. lei în 2020. „Am investit în utilaje şi am crescut productivitatea, dar acum piaţa a revenit la normal, aproape la situaţia din 2019“

Coramed a fost printre primii producători locali de măşti la începutul pandemiei. Preţul de producţie al unei măşti ajunge la 0,22 lei pe bucată.

Coramed a fost printre primii producători locali de măşti la începutul pandemiei. Preţul de producţie al unei măşti ajunge la 0,22 lei pe bucată.

Autor: Georgiana Mihalache

02.02.2021, 17:15 258

► Măştile şi echipamentele de protecţie au fost cele mai cerute produse la începutul pandemiei

► Coramed a crescut de 10 ori capacitatea de producţie de măşti, până la 50.000 de măşti pe zi.

Fabrica de măşti şi echipamente medicale pentru spitale Coramed, cu o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara, a înregistrat creşteri de 40% la afaceri în 2020 faţă de anul anterior, ceea ce a dus compania peste pragul de 10 mil. lei anul trecut, din calculele ZF.

„Suntem pe piaţă din anul 2006. Pentru noi a fost o continuitate, a fost un an bun, am evoluat bine. Am accesat şi fondurile guvernamentale. Vom vedea anul acesta cum vom evolua, incer­titudinea e foarte mare, au apărut multe societăţi pe piaţă care au profitat de o legislaţie permisivă, foarte multe societăţi s-au apucat să producă măşti, au achiziţionat un utilaj simplu, materie primă şi au devenit rapid producători, ceea ce a şi dus la apariţia de produse neconforme“, a spus Daniel Cosman, unul dintre proprietarii comapniei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO