Companii

Producatorul Matache Macelaru a convins instanta ca are bani sa iasa din insolventa

Producatorul Matache Macelaru a convins instanta ca are bani sa iasa din insolventa
21.04.2010, 23:10 194

Principal Company, producatorul marcilor de mezeluri MatacheMacelaru si Salonta, a iesit din insolventa dupa ce in urmarecursului facut de companie la decizia Tribunalului Buzau instantaa decis in favoarea producatorului de mezeluri.

Cu toate acestea, creditorii pot face recurs la aceasta deciziea instantei, in termen de zece zile.

"Signus (n.red.- actionarul Principal Company) a incercat sapreia creantele creditorilor, iar cu o parte dintre ei a reusit.Instanta a inchis procedura de insolventa cu toate ca unul dintrecei noua creditori introductivi (n.red.- cei care au cerutdeschiderea procedurii insolventei) s-a opus. Creditorii pot insaformula un recurs la aceasta decizie", a declarat Razvan Zavaleanu,managing partner al societatii profesionale de reorganizari silichidare judiciara RTZ & Partners, completand ca PrincipalCompany are datorii catre peste 200 de companii.

La inceputul lunii martie, Tribunalul Buzau a decis deschidereaprocedurii de insolventa in cazul producatorului mezelurilorMatache Macelaru si Salonta, ca urmare a neplatii datoriiloracumulate catre cinci creditori, care au cerut initial insolventacompaniei. Printre companiile catre care Principal Company eradator s-au numarat atat producatorii de utilaje de ambalare invacuum Multivac Romania si Persys Engeneering, cat si companiileMaxialiment Comert, Avalon Foods, Gema Eximco. La acestea s-aualaturat ulterior alte patru companii, doua dintre ele din grupuldetinut de actionarii Murfatlar, Euroavipo Grup si Signus RomaniaDistribution.

Reprezentantii Principal Company au facut recurs la aceastadecizie, insa au declarat in acelasi timp ca iau in calcul siposibilitatea de a implementa procedura de reorganizare judiciara acompaniei.

Pana la judecarea recursului insa, Principal Company a fostobligat sa respecte decizia Tribunalului Buzau si sa urmeze pasiiintrarii in insolventa pentru reorganizare, unul dintre acestiafiind desemnarea in urmatoarea intrunire a actionarilor a unuiadministrator special al companiei.

In urma recursului realizat de Principal Company, TribunalulBuzau a cerut inchiderea procedurii de insolventa pentru PrincipalCompany, companie controlata de Signus Establishment si oamenii deafaceri Ion Dobronauteanu, Emanuel Dobronauteanu si George Ivanescu- actionari ai producatorului de vinuri Murfatlar, si caproducatorul de mezeluri sa plateasca 2.000 de leiadministratorului judiciar provizoriu RTZ & Partners.

"Procedura de insolventa a fost inchisa ca urmare a faptului caa ramas fara obiect", a fost raspunsul primit din parteareprezentantilor Principal Company, companie cu 490 de angajati siafaceri de 25 mil. euro la finalul lui 2008, fara a oferi insa maimulte detalii.

Afacerea Principal Company

Principal Company detine doua unitati de productie pe planlocal, fabrica de mezeluri crud-uscate Salonta in judetul Bihor sifabrica de mezeluri fiert-afumate Principal in comuna Filipestii dePadure, judetul Prahova, fiind unul dintre jucatorii pietei demezeluri, estimata la peste 800 mil. euro. Industria mezeluriloreste una dintre cele mai lovite segmente din industria alimentarade catre vartejul blocajului financiar, in conditiile in care celputin patru jucatori de marime medie si mica au deschise in prezentdosare de insolventa pentru reoganizare sau faliment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO