• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Companii

Producatorul Matache Macelaru a convins instanta ca are bani sa iasa din insolventa

Secțiune susținută de Medlife Logo
Producatorul Matache Macelaru a convins instanta ca are bani sa iasa din insolventa

Principal Company, producatorul marcilor de mezeluri Matache Macelaru si Salonta, a iesit din insolventa dupa ce in urma recursului facut de companie la decizia Tribunalului Buzau instanta a decis in favoarea producatorului de mezeluri.

Cu toate acestea, creditorii pot face recurs la aceasta decizie a instantei, in termen de zece zile.

"Signus (n.red.- actionarul Principal Company) a incercat sa preia creantele creditorilor, iar cu o parte dintre ei a reusit. Instanta a inchis procedura de insolventa cu toate ca unul dintre cei noua creditori introductivi (n.red.- cei care au cerut deschiderea procedurii insolventei) s-a opus. Creditorii pot insa formula un recurs la aceasta decizie", a declarat Razvan Zavaleanu, managing partner al societatii profesionale de reorganizari si lichidare judiciara RTZ & Partners, completand ca Principal Company are datorii catre peste 200 de companii.

La inceputul lunii martie, Tribunalul Buzau a decis deschiderea procedurii de insolventa in cazul producatorului mezelurilor Matache Macelaru si Salonta, ca urmare a neplatii datoriilor acumulate catre cinci creditori, care au cerut initial insolventa companiei. Printre companiile catre care Principal Company era dator s-au numarat atat producatorii de utilaje de ambalare in vacuum Multivac Romania si Persys Engeneering, cat si companiile Maxialiment Comert, Avalon Foods, Gema Eximco. La acestea s-au alaturat ulterior alte patru companii, doua dintre ele din grupul detinut de actionarii Murfatlar, Euroavipo Grup si Signus Romania Distribution.

Reprezentantii Principal Company au facut recurs la aceasta decizie, insa au declarat in acelasi timp ca iau in calcul si posibilitatea de a implementa procedura de reorganizare judiciara a companiei.

Pana la judecarea recursului insa, Principal Company a fost obligat sa respecte decizia Tribunalului Buzau si sa urmeze pasii intrarii in insolventa pentru reorganizare, unul dintre acestia fiind desemnarea in urmatoarea intrunire a actionarilor a unui administrator special al companiei.

In urma recursului realizat de Principal Company, Tribunalul Buzau a cerut inchiderea procedurii de insolventa pentru Principal Company, companie controlata de Signus Establishment si oamenii de afaceri Ion Dobronauteanu, Emanuel Dobronauteanu si George Ivanescu - actionari ai producatorului de vinuri Murfatlar, si ca producatorul de mezeluri sa plateasca 2.000 de lei administratorului judiciar provizoriu RTZ & Partners.

"Procedura de insolventa a fost inchisa ca urmare a faptului ca a ramas fara obiect", a fost raspunsul primit din partea reprezentantilor Principal Company, companie cu 490 de angajati si afaceri de 25 mil. euro la finalul lui 2008, fara a oferi insa mai multe detalii.

Afacerea Principal Company

Principal Company detine doua unitati de productie pe plan local, fabrica de mezeluri crud-uscate Salonta in judetul Bihor si fabrica de mezeluri fiert-afumate Principal in comuna Filipestii de Padure, judetul Prahova, fiind unul dintre jucatorii pietei de mezeluri, estimata la peste 800 mil. euro. Industria mezelurilor este una dintre cele mai lovite segmente din industria alimentara de catre vartejul blocajului financiar, in conditiile in care cel putin patru jucatori de marime medie si mica au deschise in prezent dosare de insolventa pentru reoganizare sau faliment.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743