Companii

Producătorul de material rulant Astra Vagoane Călători, controlat de Valer Blidar: „Aducem 80 de angajaţi vietnamezi, sudori, lăcătuşi, electricieni în prima tranşă, acum lucrăm la capacitate maximă în fabrică“. Luna aceasta livrăm prototipul de tramvai pentru Bucureşti, iar din august câte patru tramvaie

Astra Vagoane Călători deţine două fabrici la Arad, iar în prezent, fiecare poate produce între 25 şi 30 de tramvaie pe an.

Astra Vagoane Călători deţine două fabrici la Arad, iar în prezent, fiecare poate produce între 25 şi 30 de tramvaie pe an.

Autor: Mirabela Tiron

17.05.2022, 18:00 632

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de Valer Blidar, va aduce din Vietnam  sudori, lăcătuşi şi electricieni  în fabrica din Arad, unde a început producţia de tramvaie pentru Bucureşti.

„Pe piaţa locală nu găsim sudori, lăcătuşi, electricieni, aşa că în prima tranşă aducem 80 de angajaţi din Vietnam. Noi avem experienţă cu angajaţii din Vietnam, am mai lucrat cu ei“, a declarat pentru ZF Gheorghe Sîrbu, directorul general al fabricii Astra Vagoane Călători.  Mai multe companii de pe piaţa locală, din industrie sau turism, au adus angajaţi din Vietnam, Sri Lanka sau Nepal pentru a suplini lipsa forţei de muncă, în condiţiile în care tot mai mulţi români au plecat să lucreze în străinătate pe salarii mai mari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO