Companii

Producătorul de medicamente Terapia Cluj a raportat afaceri de 736 mil. lei în 2019, în uşoară creştere faţă de anul anterior. Dragoş Damian, CEO: Avem un plan de creştere pentru anul acesta de 10% în speranţa că exporturile îşi revin

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Revenim la speranţele din 2014-2015 că ne-am putea extinde mai bine în următori trei ani.

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Revenim la speranţele din 2014-2015 că ne-am putea extinde mai bine în următori trei ani.

Autor: Georgiana Mihalache

04.06.2020, 13:00 155

Cu noua lege a clawbackului lucrurile vor arăta mai bine şi din punctul de vedere al profitabilităţii companiei.

Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, a ajuns la 736 mil. lei cifră de afaceri în 2019, în uşoară creştere faţă de anul anterior, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Planurile pentru companie în 2020 urmăresc o creştere de 10% în condiţiile în care exporturile revin la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19, susţine Dragoş Damian, CEO al Terapia.

Ca cifră de afaceri suntem pe acelaşi nivel pentru că pe export nu am avut creşterile scontate. În luna martie, din cauză că s-au blocat exporturile, nu am exportat undeva la 15 milioane de dolari şi atunci această sumă nu a intrat pe bugetul din anul nostru financiar, 2020-2021. Toate acestea sunt încă o dovadă că România îşi frânează producătorii. Avem un plan de creştere pentru anul acesta de 10% în speranţa că exporturile îşi revină, a spus Dragoş Damian pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO