Companii

Producătorul mezelurilor Marisan şi-a majorat afacerile cu 15% în 2018, la 107 mil. lei

Producătorul mezelurilor Marisan şi-a majorat afacerile...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.05.2019, 00:08 778
Maribo Prodcarn, producătorul mezelurilor Marisan deţinut de familia Anghel, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 107 milioane de lei (23 mil. euro), mai mare cu 15% faţă de rezultatul din 2017, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Evoluţia businessului companiei vine în condiţiile în care la nivel de economie consumul a avansat cu peste 5% anul trecut, iar jucătorii din piaţă au spus că a fost un an bun şi pentru sectorul mezelurilor.

Maribo Prodcarn a avut în 2018 un profit net de

1,6 milioane de lei, faţă de 110.000 de lei în anul anterior. Compania are circa 450 de salariaţi.

Familia Anghel a început afacerile în urmă cu mai bine de 20 de ani, atunci când a deschis trei magazine alimentare mici. Cererea mare pentru mezeluri i-a determinat pe antreprenori să intre în afacerile cu carne, astfel că familia Anghel a cumpărat o fostă fermă agricolă de stat cu câteva zeci de mii de euro.

În urmă cu  mai bine de un deceniu familia Anghel a decis să investească în unităţi de producţie, astfel că grupul a ajuns să producă mezeluri în comuna Frumuşani din Călăraşi, dar şi în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, o localitate unde s-au înghesuit mai mulţi producători din industria cărnii pentru că aici au beneficiat de avantaje din punct de vedere fiscal înainte ca România să facă parte din Uniunea Europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO