Evoluţia businessului companiei vine în condiţiile în care la nivel de economie consumul a avansat cu peste 5% anul trecut, iar jucătorii din piaţă au spus că a fost un an bun şi pentru sectorul mezelurilor.
Maribo Prodcarn a avut în 2018 un profit net de
1,6 milioane de lei, faţă de 110.000 de lei în anul anterior. Compania are circa 450 de salariaţi.
Familia Anghel a început afacerile în urmă cu mai bine de 20 de ani, atunci când a deschis trei magazine alimentare mici. Cererea mare pentru mezeluri i-a determinat pe antreprenori să intre în afacerile cu carne, astfel că familia Anghel a cumpărat o fostă fermă agricolă de stat cu câteva zeci de mii de euro.
În urmă cu mai bine de un deceniu familia Anghel a decis să investească în unităţi de producţie, astfel că grupul a ajuns să producă mezeluri în comuna Frumuşani din Călăraşi, dar şi în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, o localitate unde s-au înghesuit mai mulţi producători din industria cărnii pentru că aici au beneficiat de avantaje din punct de vedere fiscal înainte ca România să facă parte din Uniunea Europeană.