Companii

Producătorul polonez care deţine Tymbark şi Bucovina investeşte 10 milioane de euro într-un nou depozit în Vatra Dornei

Producătorul polonez care deţine Tymbark şi Bucovina...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.03.2019, 00:07 2363

Grupul polonez Maspex, care pe plan local produce branduri precum Tymbark, Bucovina şi Salatini, a investit anul trecut peste 70 mil. lei (peste 15 mil. euro) într-o linie de am­ba­lare aseptică la fabrica din Vălenii de Munte, astfel că so­cietatea a lansat o nouă gamă de pro­du­se, Tymbark la pet pă­trat. De ase­menea, în fabrica din Giur­giu, compania a investit 5,5 mi­lioa­ne de euro în spaţiile de producţie şi de­pozitare, investiţie care susţine in­tra­rea într-un nou segment de piaţă - apă de izvor La Vitta.

„La Vatra Dornei, avem planifi­ca­te investiţii de 10,5 milioane de euro pen­tru crearea unui nou spaţiu de depo­zitare în vecinătatea fabricii în care se îmbuteliază apa Bucovina. Pro­iectul este în curs şi are ca termen de finalizare primăvara acestui an“, a spus Ioana Vişean, director de comunicare în cadrul Maspex România.

Grupul Maspex, care are 1.800 de angajaţi,  deţine şi compania Rio Buco­vi­na, care are în portofoliu apa Buco­vi­na, una dintre cele mai vândute bran­duri de pe segmentul de apă minerală naturală.

Ioana Vişean spune că rezultatele financiare de anul trecut nu sunt defi­ni­ti­vate, dar afirmă că „comparând pri­mele nouă luni ale anului 2018 cu anul an­terior, există o creştere susţinută în toate categoriile pe care le deţinem în portofoliu“.

Maspex România a avut în 2017 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 409 milioane de lei (circa 90 mil. euro), un profit net de peste 23 mil. lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Rio Bucovina a raportat un business de 164 mil. lei (35 mil. euro) în acelaşi an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO