Companii

Producătorul Prysmian din Slatina: Vedem o nevoie extinsă pentru cabluri de linii electrice şi fibră optică. Fabrica din Slatina, cu afaceri de 287 mil. euro anul trecut, a devenit cea mai mare unitate de producţie a întregului grup italian în Europa

Producătorul Prysmian din Slatina: Vedem o nevoie...

Autor: Mirabela Tiron

06.04.2022, 08:41 296

Fabrica de cabluri electrice şi fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului italian Prysmian, a finalizat anul trecut cu afaceri de 287,4 milioane de euro, în creştere cu 29% faţă de anul anterior, iar pentru acest an a bugetat creştere, potrivit oficialilor companiei.

„Fabrica Prysmian din Slatina este acum cea mai mare unitate de producţie din Europa, cea mai mare fabrică a întregului grup, dar şi fabrica care a produs 11 mi­lioane de kilometri de fibră optică în 2021. Creşterea este una im­portantă, dacă anul anterior au fost produşi doar 8,7 mi­lioane de kilometri de fibră optică“, a declarat pentru ZF Federico Cianciosi, chief operating officer al  Prysmian România.

El mai spune că pentru acest an sunt bugetate afaceri mai mari „pe măsură ce întreaga piaţă începe să se deschidă şi vedem o nevoie extinsă pentru produsele noastre: cabluri de linii electrice şi fibră optică“.

Aproape fiecare reţea de comunicaţii instalată în România este realizată cu fibră produsă la Slatina, potrivit ultimelor date. Cei mai mari clienţi pe telecom sunt Telekom, Vodafone şi Digi. Piaţa internă reprezintă aproximativ 10% din producţia fabricii Prysmian de la Slatina. 

Grupul italian operează 104 fabrici în peste 50 de ţări şi are 28.000 de angajaţi. Prysmian este o companie publică listată pe Bursa italiană la indicele FTSE MIB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO