Companii

Producătorul român de pavele şi borduri Symmetrica şi-a majorat afacerile cu 20% în S1 2022 şi estimează acelaşi avans pe tot anul. ”Anul 2022 va rămâne sub efectul reacţiilor în lanţ provocate de creşterile preţurilor, de inflaţie şi contextul politic din regiune

 Producătorul român de pavele şi borduri Symmetrica...

Autor: Roxana Rosu

21.07.2022, 09:32 115

Symmetrica, principalul producător din piaţa locală de pavele şi borduri, a anunţat un avans de 20% al businessului în primul semestru al anului, în condiţiile în care preţurile materiilor prime necesare s-au majorat cu până la 30%.

“Începutul acestui an a fost unul îngrijorător şi mai ales impredictibil, pe fondul creşterilor semnificative de preţuri ale materiilor prime şi energiei raportate încă din 2021. În cazul materiilor prime, în primele şase luni din acest an ne-am confruntat cu majorări de până la 30% pentru agregatele minerale şi cca. 30% pentru ciment. De asemenea, în ceea ce priveşte tarifele la electricitate, acestea s-au majorat cu circa 250% vs. primele şase luni din 2021. Acest context ne-a ridicat provocări, însă gama largă de produse, investiţiile parmenente în retehnologizare şi în extindere au avut un impact pozitiv în business. În plus, am fost nevoiţi să ne repliem şi să aliniem preţurile produselor noastre aplicând o majorare care să acopere cel puţin parţial creşterile tarifelor pentru utilităţi şi materii prime”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

În opinia lui, contextul geopolitic generat de conflictul din Ucraina a adus efecte la nivel macro acutizate de inflaţia în creştere, efecte care se vor răsfrânge automat în multe sectoare şi industrii, printre care şi cel al construcţiilor, vulnerabile la evoluţia preţului energiei şi a necesarului de materii prime.

“Anul 2022 va rămâne sub efectul reacţiilor în lanţ provocate de creşterile preţurilor energiei şi materiilor prime, pe de o parte, şi de inflaţie şi contextul politic din regiune. Cu toate acestea estimăm că business-ul Symmetrica va raporta, în acest an, un avans cu 20% al cifrei de afaceri”, a mai spus Sebastian Bobu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO