Companii

Producatorul Spring Harghita, business de 14,5 mil. euro

17.03.2008, 20:06 554

Compania Mineral Quantum din Harghita, producatorul apei minerale imbuteliate sub brandul Spring Harghita, estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 14,5 mil. euro, in crestere cu 44% fata de anul 2007. Anul trecut compania a raportat vanzari de aproximativ 10 mil. euro, volumul total imbuteliat de apa minerala naturala ridicandu-se la peste 80 de milioane de litri.
In aceasta luna compania din Harghita va finaliza un program de investitii de peste 3 mil. euro, fonduri necesare achizitionarii si punerii in functiune a unei noi linii de productie. Anul trecut compania a inaugurat o linie de imbuteliat apa minerala naturala decarbogazificata Spring Harghita cu o capacitate de imbuteliere de 2.000 de butelii pe ora, investitia totala fiind de 700.000 de euro.
"Ne propunem ca in acest an sa crestem capacitatea de imbuteliere la 40.000 de litri pe ora odata cu inaugurarea in luna martie a unei noi linii de productie, astfel ca pana la sfarsitul anului 2008 volumul total de apa minerala naturala imbuteliata de Mineral Quantum sa ajunga la 115 milioane de litri", a declarat Adrian Barbat, consilier marketing al companiei Mineral Quantum.
Compania produce apa minerala naturala carbogazificata si decarbogazificata sub brandul Spring Harghita, comercializarea produselor facandu-se prin intermediul retelelor de distributie din tara. Apa minerala naturala carbogazificata este comercializata in butelii de 2,5 litri si 0,5 litri, iar apa minerala naturala decarbogazificata este imbuteliata si comercializata in butelii de 5 litri, 2 litri, si 0,5 litri. Firma isi desfasoara activitatea in cadrul propriei unitati de productie din Harghita, fabrica fiind construita in anul 2005 prin investitia a 15 mil. euro.
In 2007 in Romania se consuma doar 25% din cantitatea de apa minerala utilizata in tarile din Europa de Vest, iar, potrivit reprezentantilor Mineral Quantum, pentru perioada urmatoare de timp se preconizeaza o crestere a pietei de apa imbuteliata in Romania pana la nivelul mediu de consum al tarilor occidentale. Piata apelor minerale naturale imbuteliate, estimata la peste 300 mil. euro, este disputata in momentul de fata intre jucatori ca Romaqua Group, Coca-Cola HBC Romania, European Drinks, Rio Bucovina, Perla Harghitei, Apemin Tusnad, Bibco Biborteni.
Compania Mineral Quantum SRL a fost infiintata in anul 1997, avand ca principal domeniu de activitate productia de ape minerale. Mineral Quantum este o companie cu capital integral privat, actionarii fiind reprezentati de diferite persoane fizice, numarul mediu de angajati ai firmei ajungand la 160 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO