Companii

Producătorul de suplimente Dacia Plant vrea să iasă la export şi creşte capacitatea fabricii. În octombrie 2022, Dacia Plant a intrat sub umbrela belgienilor de la Ceres Pharma, care au cumpărat 80% din business

Producătorul de suplimente Dacia Plant vrea să iasă la...

Producătorul de suplimente alimentare şi ceaiuri Dacia Plant, cu o istorie pe piaţa locală de 20 de ani, va avea până la finalul lui 2023 o capacitate de producţie cu 40% mai mare decât în prezent, iar brandurile fabricate în România vor ajunge şi la export în mai multe pieţe noi pentru companie.

Acestea sunt principalele obiective ale noilor acţionari majoritari, belgienii de la Ceres Pharma, care au cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al companiei locale.

„Obiectivele Ceres Pharma sunt legate de creşterea companiei, de lărgirea pieţei de distribuţie, dezvoltarea brandurilor companiei atât în România, cât şi în alte ţări europene şi de creşterea capacităţii de producţie. În acest moment capacitatea de producţie pe toate secţiile este de 50.000 de unităţi pe zi (ceaiuri, siropuri, comprimate, sucuri şi dulceţuri), dar deja s-au aprobat investiţii de aproximativ 500.000 de euro în echipamente şi s-a început implementarea acestui proiect“, a spus pentru ZF Claudia Burghelea, director de marketing în cadrul Dacia Plant.

Bazele Dacia Plant au fost puse în urmă cu 20 de ani de antreprenorul Călin Ianţa, care l-a cooptat şi pe Radu Ionescu Heroiu în business. Antreprenorii nu au făcut un exit total către Ceres Pharma, ci au păstrat 20% din companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO