Companii

Producătorului de energie electrică şi termică ​Amonil Slobozia intră în faliment: Tranzacţionarea cu acţiuni, suspendată

Producătorului de energie electrică şi termică...

Autor: Tibi Oprea

25.02.2019, 17:29 1755

Tribunalul Ialomiţa a aprobat vineri intrarea în procedura generală a falimentului a producătorului de energie electrică şi termică prin cogenerare Amonil Slobozia (AMO), la cererea administratorului judiciar Expert Insolvenţă S.P.R.L. - Filiala Bucureşti, potrivit unui anunţ la bursă al companiei.

“Admite cererea formulată de administratorul judiciar EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL FILIALA BUCUREŞTI. În temeiul art. 107 alin. (1) litera C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei decide intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei AMONIL SA (date). Potrivit art. 107 alin (2) din Legea nr. 85/2006 dispune dizolvarea societăţii debitoare AMONIL SA”, se arată în anunţ.

În octombrie 2017, acţiunile Amonil Slobozia au avut cea mai mare apreciere a acţiunilor de la bursă, după ce au revenit la tranzacţionare după o perioadă mai lungă de suspendare ca urmare a procedurii de insolvenţă. Acestea au urcat pe parcursul lunii cu aproximativ 95%, pe un rulaj de 55.000 de lei în opt şedinţe de tranzacţionare.

Amonil Slobozia este deţinută în proporţie de 32,2% şi 18,2% de companiile cu acţionari necunoscuţi Zalois, respectiv Jovline, ambele din Belize. 10,8% este deţinut de Salink Limited din Nicosia, iar alţi acţionari au o participaţie de 38,8%. Acţiunile companiei cu o capitalizare de 2,2 mil. lei au fost retrase luni de la tranzacţionare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO