Companii

Producătorului de ţevi TMK-Artrom Slatina cumpără participaţia deţinută de TMK Europe în cadrul TMK-Reşiţa, pentru 62 mil.euro

Producătorului de ţevi TMK-Artrom Slatina cumpără...

Autor: Roxana Rosu

24.12.2018, 10:19 616

Producătorului de ţevi TMK-Artrom Slatina a decis să cumpere participaţia deţinută de TMK Europe în cadrul TMK-Reşiţa, la preţul de 62,29 milioane euro, din care 100.000 euro vor fi plătiţi în termen de 30 de zile, iar restul pe parcursul a cinci ani.

TMK Europe deţine integral producătorii din Reşiţa şi Slatina.

Preţul de achiziţie este de 0.475 euro/acţiune şi va fi platit de TMK-Artrom din resursele financiare proprii, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Potrivit deciziei acţionarilor TMK-Artrom, compania va plăti 62,19 milioane euro pe parcursul a 5 ani, începând cu anul 2019, în tranşe egale de câte 12,43 milioane euro fiecare, pana la 31 decembrie a fiecarui an.  TMK-Artrom va putea achita în totalitate sau parţial tranşele în avans, precum şi de a extinde termenul de plată (si implicit de a diminua valoarea transelor) în funcţie de resursele financiare disponibile pe o perioadă de maxim incă 5 ani.

TMK Europe este acţionarul majoritar al producătorului din Slatina, cu 92,72% din capital, restul acţiunilor fiind împărţite de alţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

În noiembrie, Consiliul de Administratie al  TMK-Artrom a aprobat preluarea firmei TMK Italia de la asociatul unic TMK Global, preţul de achiziţie fiind de 1,73 milioane euro.

TMK Artrom (ART), controlat de germanii de la TMK Europe, a raportat afaceri de 1 miliard de lei în primele nouă luni din 2018, plus 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce profitul net s-a dublat la aproape 45 milioane de lei, potrivit raportului publicat la bursă.

Valoarea de piaţă a TMK Artrom este de 302 milioane lei, după ce de la începutul acestui an acţiunile producătorului de ţevi au scăzut cu 36%, pe fondul unor tranzacţii de 226.000 lei.

La ultima şedinţă de la BVB, pe 21 decembrie, acţiunile TMK se tranzacţionau cu 2,6 lei, în scădere cu 10,3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO