Companii

Producţia de tractoare majorează cu 32% afacerile Irum Reghin în primul semestru

25.07.2010, 23:02 79

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere Irum din Reghin arealizat în primul semestru o cifră de afaceri de 16,1 mil. lei(3,8 mil. euro), în creştere cu peste 32% faţă de aceeaşi perioadăa anului trecut. Evoluţia pozitivă a vânzărilor se datorează înmare măsură introducerii în procesul de fabricaţie a tractoareloragricole, în condiţiile în care, până în acest an, activitatea Irumera axată în special pe utilajele forestiere. "Începând din lunamartie am demarat producţia de tractoare agricole în colaborarea cuo companie din Belarus.
În prezent, producem şi comercializăm cinci modele de tractoareagricole sub denumirea TAG", a declarat Mircea Eugen Oltean,director general al Irum Reghin. Preţul unui tractor începe de la16.000 de euro. Capacitatea anuală de producţie a companiei dinReghin este de 2.360 de tone pe an (utilaje, piese de schimb, pieseturnate etc.), iar potrivit reprezentanţilor Irum, aceastăcapacitate este acoperită integral pentru 2010. Ponderea exportuluiîn cifra de afaceri a companiei este de circa 17%, urmărindu-se ocreştere a exportului de până la 22% în semestrul doi. Numărul deangajaţi ai firmei mureşene este de 325 de persoane, conducereaIrum anunţând că nu au fost efectuate disponibilizări în aceastăperioadă. Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri depeste 35 mil. lei (8,4 mil. euro), după ce anul trecut vânzărileIrum au ajuns la peste 32 mil. lei (7,6 mil. euro). Principalulacţionar al companiei este Mavriprod din Reghin (controlată defamilia Oltean) cu o participaţie de 93,46%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO