Companii

Producţia industrială a crescut în februarie cu 3,2% faţă de aceeaşi lună din 2014

Producţia industrială a crescut în februarie cu 3,2%...

Autor: Ana Maria Petcana

09.04.2015, 10:00 119

Astfel, producţia în industria prelucrătoare a crescut cu 4,7% ca serie brută şi cu 4,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În schimb, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7% ca serie brută şi cu 6,8% ca serie ajustată, iar industria extractivă cu 5,9% ca serie brută şi cu 5,4% ca serie ajustată.

Comparativ cu ianuarie 2015, în februarie, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 4,8%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+6,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 9,5%, respectiv cu 1,8%.

Ca serie ajustată, producţia industrială a rămas la acelaşi nivel cu cel din luna precedentă. Industria prelucrătoare a crescut cu 0,1%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,3%, respectiv cu 1,7%.

În primele două luni, comparativ cu perioada ianuarie-februarie 2014, producţia industrială a fost mai mare cu 2,4% ca serie brută şi cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO