Companii

Produsele congelate, o nisa in crestere

30.08.2004, 00:00 70

Compania Impex Bock din Arad, importator si distribuitor de produse alimentare congelate si uscate pe piata romaneasca, asteapta pentru acest an o crestere cu 12% a cifrei de afaceri la peste 2 milioane de euro, pe fondul extinderii pietei de profil, a declarat Harald Bock, directorul general al companiei.
Din portofoliul de produse al firmei fac parte inghetata Scholler, marca a producatorului elvetian Nestle, produse congelate de la furnizorii ungari Iglo si Globus, musli de la producatorul ceh Emco si ciocolata marcile Guylian si Van Netten. Compania, care este o afacere de familie cu capital romano-german, a realizat anul trecut vanzari de 1,8 milioane de euro.
Bock sustine ca nisele de piata pe care s-a pozitionat firma - alimente premium si produse congelate - sunt in crestere alerta pe piata romaneasca. "Piata e mica dar este foarte dinamica. Acum catva ani, nimeni nu consuma aceste produseinsa vanzarile au inceput sa creasca, mai ales prin retelele de super si hipermarketuri. In celelelte tari din Europa Centrala si de Est a avut loc o explozie a consumului de produse congelate si semipreparate in ultimii ani si cred ca si Romania va urma aceeasi tendinta", a mai spus Bock. Compania are in jur de 40 de angajati directi si un parc auto de 30 de autoturisme. Printre clientii firmei se numara hipermarketurile gen Cora, Carrefour, supermarketuri, benzinarii si hoteluri. Compania are centre de distributie in Arad, Bucuresti, Brasov, Iasi si Constanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO