Companii

Prodvinalco transforma fabricile in proiecte imobiliare

17.03.2008, 19:28 52

Producatorul clujean de bauturi alcoolice Prodvinalco va demara trei proiecte imobiliare in municipiul Cluj-Napoca, in valoare de aproximativ 9 de milioane de euro, urmand exemplul unor alte companii clujene precum Farmec, Napochim, Fimaro care au transformat fostele spatii de productie in zone rezidentiale.
Proiectele, care se afla in faza de obtinere a autorizatiei de construire, includ realizarea unui ansamblu imobiliar care va cuprinde spatii comerciale, spatii de birouri si locuinte in zona centrala a Clujului. Proiectul se va materializa pe o suprafata de 2.725 de metri patrati pe care in prezent se afla spatii de depozitare. Ansamblul va cuprinde 3 imobile dintre care doua vor avea 6 etaje, iar unul 5 etaje. Ansamblul va avea o suprafata construita totala de 9.120 de metri patrati si va necesita o investitie de 5,5 milioane de euro, potrivit estimarilor de pe piata imobiliara clujeana.
Cea mai mare parte a ansamblului a fost rezervata spatiilor de locuit, adica aproximativ 4.410 metri, in timp ce birourile se vor desfasura pe o suprafata de 2.765 de metri patrati, iar spatiile comerciale pe 2.215 metri patrati.
Celalalt proiect important demarat de Prodvinalco va fi realizat in apropiere de sediul firmei, tot in zona centrala a orasului. Acest proiect presupune realizarea a 5 corpuri de cladire care vor avea o suprafata construita totala de 5.978 de metri patrati.
In acest obiectiv Prodvinalco va investi 3,5 milioane de euro. Proiectul prevede realizarea a 51 de apartamente care vor avea o suprafata construita de 3.611 metri patrati. Pentru spatiile comerciale si de servicii a fost rezervata o arie de 2.367 de metri patrati. Toate cele 5 corpuri de cladire vor avea doua niveluri de parcari subterane care totalizeaza un numar de 91 de locuri de parcare. Cele 5 corpuri de cladire vor avea un regim de inaltime care variaza de la parter plus 3 etaje, parter plus 5, parter plus 7 etaje, iar cel mai inalt va avea parter si 9 etaje. Cel de-al treilea proiect al producatorului de bauturi alcoolice clujean este exclusiv rezidential. Acesta vizeaza realizarea unui imobil cu subsol, parter, 3 etaje si mansarda. Blocul va avea o suprafata construita de 338 de metri patrati.
Compania Prodvinalco are capital integral privat, actiunile fiind detinute de salariati si de actionarii care au subscris in cadrul ofertei publice de privatizare. Actiunile companiei sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO