Companii

Profi a deschis 80 de magazine în S1/2021. Planul pentru 2021 vizează de trei ori mai multe

Profi a deschis 80 de magazine în S1/2021. Planul pentru...

Autor: Cristina Roşca

02.07.2021, 17:30 301

Reţeaua de magazine de tip supermarket şi proximitate a ajuns la 1.476 de unităţi.

Retailerul Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a deschis de la începutul anului 80 de magazine noi, ajungând la 1.476 de unităţi în toată ţara.

În luna iunie, spre exemplu, au fost inaugurate nouă supermarketuri şi magazine de proximitate. Din total, opt sunt pe formatul Loco, iar un alt magazin este pe modelul City.

Profi are mai multe formate în Romnia, cele mai cunoscute fiind Standard (magazinele clasice, pe suprafaţă mai mare de până la 550 mp), City (pe suprafaţă mai mică de 150-250 mp, dar destinate zonei urbane) şi Loco (pentru mediul rural). Spre deosebire de alţi retaileri, care au ales să meargă cu magazine în special în oraşele mari, unde salariul mediu este pe măsură, iar rata şomajului este mai mică, Profi a preferat să acopere uniform toată ţara. Mai mult, a mers şi în localităţi de doar câteva mii de locuitori unde se „bate“ doar cu comercianţi tradiţionali. Profi este de altfel unul dintre puţinii jucători care au pariat chiar pe zona rurală pentru care are un format adaptat, Loco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO