Companii

Profi deschide patru magazine şi ajunge la 17 unităţi noi inaugurate în acest an

Profi deschide patru magazine şi ajunge la 17 unităţi...

Autor: Dana Ciriperu

24.04.2015, 00:00 243

Lanţul de supermarketuri Profi, controlat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, a deschis ieri trei magazine în Găeşti, Galaţi şi Reşiţa, iar astăzi inaugurează o unitate în localitatea Măcin din judeţul Tulcea. Prin noile investiţii reţeaua ajunge la 292 de magazine, cu 17 mai multe faţă de finalul anului trecut. Cele patru unităţi noi aduc în plus peste 1.800 de metri pătraţi de vânzare în reţeaua de retail. Trei din cele patru magazine se află la parterul unor clădiri comerciale, potrivit reprezentanţilor Profi, care confirmă astfel o tendinţă din ce în ce mai întâlnită în strategia marilor reţele care sunt cu ochii pe orice spaţiu cu potenţial de trafic din oraşe.

Extinderea Profi a creat în acest an 400 de noi locuri de muncă, potrivit datelor ZF şi declaraţiilor reprezentanţilor companiei. În contextul unei expansiuni rapide afacerile Profi ar putea depăşi pragul de jumătate de miliard de euro în acest an, potrivit estimărilor ZF. Anul trecut lanţul a obţinut afaceri de 1,84 mld. lei (420 mil. euro), în creştere cu aproape 27% faţă de 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO