Companii

Profi numeşte un român în poziţia de director financiar

Profi numeşte un român în poziţia de director financiar

Autor: Cristina Roşca

01.05.2012, 12:58 515

Retailerul Profi, deţinut de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, l-a numit pe românul Dumitru Dragomir în funcţia de director financiar al companiei, el urmând să îl înlocuiască pe olandezul Carel Bruseker.

Dragomir va prelua noua funcţie începând cu data de 7 mai, după ce Carel Bruseker, cel care a condus acest departament din 2009 (când Profi a fost preluat de Enterprise Investors), va elibera funcţia.

Înainte de a se alătura companiei Profi, Dumitru Dragomir a deţinut funcţii de supervizare în departamentul financiar de la Ursus şi a fost director financiar în cadrul companiei petroliere Mol România. De asemenea, el a ocupat poziţia de director financiar în cadrul lanţului de supermarketuri Artima, în prezent Carrefour Market.

"M-am hotărât să mă alătur celor de la Profi deoarece cred în planurile lor ambitioase şi cred în retail, în general", a declarat Dumitru Dragomir.

Profi deţine la nivel naţional 118 magazine, fiind unul dintre cele mai extinse lanţuri de comerţ modern.

Profi, deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 214,5 milioane de euro, cu 29% mai mult decât în 2010. Profi a anunţat recent că va deschide în acest an 30 de magazine noi şi va închide maxim patru, nerentabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO