Companii

Profi şi-a bugetat o creştere de 25% în S2, dar vede o temperare a consumului

Daniel Cîrstea, executivul ro­mân care conduce operaţiunile locale ale Profi de circa trei ani şi jumătate

Daniel Cîrstea, executivul ro­mân care conduce operaţiunile locale ale Profi de circa trei ani şi jumătate

Autor: Cristina Roşca

18.07.2018, 00:07 706

Retailerul Profi, controlat de fon­dul de investiţii Mid Europa Part­ners, şi-a majorat businessul în prima ju­mătate a acestui an cu 25% compa­ra­tiv cu perioada similară din 2017. Com­pania şi-a bugeat un ritm similar de creştere şi în semestrul al doilea.

„În prima jumătate a acestui an, conform aşteptărilor, am crescut cu peste 25% faţă de primul semestru din 2017, evoluţie susţinută pe de o parte de dezvoltarea reţelei, dar şi de creşterea intensivă (like for like)“, spu­ne Daniel Cîrstea, executivul ro­mân care conduce operaţiunile locale ale Profi de circa trei ani şi jumătate. An­terior el a fost directorul opera­ţional al aceluiaşi lanţ.

Lanţul de magazine Profi a ajuns la jumătatea acestui an la 800 de magazine sub trei formate după ce a inaugurat aproximativ 100 de unităţi noi în primele şase luni din 2018. În a doua parte a anului compania continuă expansiunea în acelaşi ritm.

„Vom păstra ritmul de creştere (a businessului - n.red.) din primul se­mes­tru, dar aşteptăm o temperare a creş­terii intensive (like for like) generată în spe­cial de confuzia consumatorului.“ Oficialii Profi spun că principalele pie­dici întâmpi­nate în dezvoltarea mai pu­ter­ni­că a busi­nes­sului sunt legate de dis­po­nibi­litatea resursei umane şi interpretarea neunitară a legislaţiei actuale de către administraţiile locale. Compania are afaceri anuale de peste 1 mld. euro şi circa 12.000 de salariaţi la finalul lui 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO