Companii

Profi vrea să împrumute 109,5 milioane lei de la BERD, inclusiv pentru investiţii în magazine rurale

Profi vrea să împrumute 109,5 milioane lei de la BERD,...

Autor: Marius Oncu

31.08.2015, 00:00 129

Valoarea totală a proiectului pentru care Profi vrea să acceseze finanţare de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este de 197,1 milioane lei, potrivit unui comunicat BERD.

În cazul în care va fi aprobat de conducerea BERD, împrumutul de 109,5 milioane de lei va fi cofinanţat de o bancă din România, notează instituţia financiară internaţională.

Profi a lansat conceptul Loco la începutul lunii august, când au fost deschise 11 magazine sub acest brand.

Noutatea adusă de aceste magazine constă în adaptarea sortimentatiei celor aproximativ 2.500 de produse puse în vânzare la nevoile locuitorilor zonei în care funcţionează.

Compania a notat la momentul respectiv că noilor magazine Loco li se vor adaugă şi altele odată cu extinderea reţelei Profi, care urmează să ajungă la 500 de unităţi la sfârşitul lui 2016 şi să crească în continuare într-un ritm de cel puţin 100 de magazine pe an.

În prezent, Profi operează 331 de magazine din 158 de localităţi, având cea mai mare acoperire geografică din România. Retailerul este deţinut de Polish Enterprise Fund VI, un fond de investiţii administrat de Enterprise Investors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO