Companii

Profitul Aeroteh Bucureşti a urcat cu 60% în primele nouă luni

Profitul Aeroteh Bucureşti a urcat cu 60% în primele...

Autor: Ioana Tudor

13.11.2014, 18:03 339

Producătorul de echipamente hidraulice Aeroteh Bucureşti (simbol bursier AER), controlat de omul de afaceri Dumitru Bănuţ, a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 34 milioane de lei, în urcare cu 6,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit raportului trimestrial. Profitul companiei a crescut cu 60%, la 5,3 milioane de lei.

Aeroteh este singurul producător de echipamente hidraulice din România pentru industria de aviaţie. Printre cei mai importanţi clienţi ai companiei se numără jucători din sectorul aeronautic, precum IAR Braşov sau Eurocopter. Portofoliul de clienţi Aeroteh mai include şi companii active în distribuţia de gaze, cum ar fi Distrigaz Sud, E.ON Gaz Distribuţie, Congaz, Gaz Sud şi Megaconstruct.

Cel mai mare acţionar al Aeroteh este omul de afaceri Dumitru Bănuţ, cu o deţinere de 59,4%, iar restul de acţiuni aparţin altor investitori de pe bursă. Bănuţ a încasat anul acesta dividende în valoare de 4,3 mil. lei (aproape 1 mil. euro) din profitul pe 2013.

Acţiunile Aeroteh, prezente la tranzacţionare pe BVB la categoria nelistate, s-au tranzacţionat cel mai recent pe 11 noiembrie, la preţul de 15,5 lei/unitate. La această referinţă compania are o capitalizare bursieră de 65,4 milioane de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO