Companii

Profitul E.ON România creşte prin scumpiri

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Vlad Popescu

13.11.2013, 19:45 104

Profitul E.ON în România a crescut semnificativ în primele nouă luni ale anului, deşi volumul vânzărilor a fost mai redus, evoluţie datorată şi procesului de liberalizare a preţurilor pe piaţa energiei şi gazelor naturale, potrivit unui raport prezentat miecuri de grupul german. E.ON deţine în România operaţiuni de distribuţie şi furnizare de energie electrică şi gaze naturale către aproximativ 3 milioane de clienţi, în 20 de judeţe din Transilvania şi Moldova.

„Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) al diviziei din România a fost semnificativ mai ridicat datorită creşterii marjelor de profit brut la afacerile retail, reflectând recuperarea unor costuri anterioare cu aprovizionarea cu gaze şi efecte de preţ legate de liberalizarea pieţei energiei şi gazelor“, se arată într-un raport publicat miercuri de E.ON.

E.ON a mai precizat că volumul vânzărilor de energie electrică şi gaze naturale din Franţa şi România a scăzut. Grupul a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri consolidată de 5,2 miliarde lei (1,2 miliarde euro), iar pentru acest an estimează o uşoară scădere.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO