Companii

Profitul Farmaciei Tei, la galop în anul pandemiei: peste 28 mil. lei profit au generat cele şase farmacii în 2020, plus 68%

Deşi are doar şase unităţi farmaceutice – cinci în Bucureşti şi una la Constanţa - Farmacia Tei trece ca nivel de afaceri în faţa unor jucători regionali cu zeci de farmacii.

Deşi are doar şase unităţi farmaceutice – cinci în Bucureşti şi una la Constanţa - Farmacia Tei trece ca nivel de afaceri în faţa unor jucători regionali cu zeci de farmacii.

Autor: Georgiana Mihalache

21.06.2021, 18:45 291

♦ Situaţia economică incertă în urma crizei sanitare i-a determinat pe pacienţi să fie mai atenţi la preţurile medicamentelor ♦ Vânzările şi profitul Farmaciei Tei au crescut constant în ultimii ani.

Farmacia Tei, un business înfiinţat în 1992 de către antreprenoarea Roxana Maftei, a generat un profit de 28,4 mil. lei în 2020, după un salt de 68% faţă de anul anterior, arată calculele ZF pe baza informaţiilor publice.

În 2020 a fost cel mai bun pentru companie, atât din perspectiva afacerilor, cât şi a profitului, iar criza sa­ni­tară ge­ne­rată de pandemia de COVID-19 a trimis mai mulţi pa­cienţi în farmacii pentru medicamentele necesare. Marja de profit pentru Farmacia Tei este de 3,7%, din calculele ZF. Antreprenorii din domeniu spun că au văzut şi o schimbare în comportamentul de consum al pacienţilor, care au devenit mai atenţi la cheltuieli, în contextul unei crize economice în urma închiderii mai multor sec­toare de activitate. Astfel, mizând pe preţurile mici, în urma volu­melor mari de medicamente cu ca­re lucrează, Far­macia Tei a crescut nivelul afacerii, consoli­dându-şi poziţia în topul primilor cinci jucători din retailul farma­ceutic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO