Companii

Profitul Pambac, mai mic cu 25%

02.08.2010, 23:42 74

Pambac Bacău, producătorul pastelor făinoase şi panificaţie cuafaceri de 40 mil. euro, a înregistrat o scădere de 25% aprofitului în prima parte a acestui an comparativ cu rezultateleobţinute în primele şase luni ale anului 2009, pe fondul creşteriiachiziţiilor de produse ieftine de către populaţie.

În aceeaşi perioadă, producătorul mărcilor de paste făinoaseGata şi Flavora a obţinut o creştere de 1% a vân zărilor în volum,faţă de o scădere medie de 9% a vânzărilor în volum la nivelulindustriei de panificaţie în primul semestru al acestui an, şi oscădere de 1% a cifrei de afaceri.

"Cifra de afaceri planificată pentru anul 2010 este situată laacelaşi nivel cu cifra realizată în 2009, de 172,4 mil. lei (40,6mil. euro - n.red.). Rezultatele înregistrate în primul semestru alacestui an confirmă deocamdată încadrarea în cifrele planificate.Aşa cum ne aşteptam, profitul înregistrat în primul semestru alanului 2010 este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşiperioadă a anului 2009, în conjunctura unei pieţe copleşite decererea pentru produsele din segmentul low şi asaltate desolicitări de promoţii pentru toate canalele de vânzare", adeclarat Alin Giurea, preşe dintele şi directorul general alcompaniei.

El a adăugat că pentru menţinerea rezultatelor în acest an, lanivelul anului 2009, intenţionează atât să dezvolte vânzările produselor deţinute în prezent în portofoliu, cât şi să lanseze noiproduse.

De ase menea, reprezentanţii Pambac au în plan extinderealanţului propriu de magazine prin lansarea unui noi concept.

"Începând cu luna iunie 2010, Pambac a început să deschidă peraza oraşului Bacău puncte de vânzare tip chioşc pentru produselede panificaţie şi patiserie. Obiectivul nostru este să deschidem300 de astfel de puncte de vânzare", a afirmat Giurea.

El nu a dorit să dea mai multe detalii cu privire la acestproiect, menţionând doar că vor fi amplasate în zone cu traficstradal intens, iar preţurile vor fi similare celor din magazinelePambac, în număr de 13 în prezent.

Pambac este o societate cu capital privat 100% românesc,privatizată în anul 1995 prin metoda MEBO. În prezent, pachetulmajoritar este deţinut de trei acţionari semnificativi dinconducerea societăţii, Alin Giurea, preşedintele şi directorulgeneral al companiei Pambac, fiind unul dintre aceştia.

Principalii săi competitori sunt companiile Boromir RâmnicuVâlcea, Vel Pitar Râmnicu Vâlcea, Titan Ilfov, Dobrogea Grup,Băneasa Bucureşti, Pan Group Craiova şi Pangram Reşita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO