Companii

Profitul Smithfield a scăzut de aproape patru ori

Profitul Smithfield a scăzut de aproape patru ori

Foto Shutterstock

Autor: Marius Oncu

19.06.2011, 23:44 299

Profitul operaţional al grupului american Smithfield Foods înRomânia a scăzut de aproape patru ori în anul fiscal 2011, încheiatîn aprilie, de la 35 mil. dolari în anul anterior la 9,2 mil.dolari, din cauza încheierii unui program guver­na­men­tal desubvenţii.

Valoarea vânzărilor grupului american pe piaţa românească aurcat cu 9%, de la 182,4 mil. dolari la 199 mil. dolari, potrivitraportului financiar al Smithfield.

Grupul a primit subvenţii guvernamentale mai mici cu 32,2 mil.dolari în anul fiscal încheiat în aprilie, faţă de pre­ce­den­tele12 luni, din cauza încheierii programului guver­na­men­tal.Smithfield nu se aşteaptă ca operaţiunile din Ro­mânia săînregistreze profit în anul fiscal actual, început în mai.

"În România, operaţiunile noastre de procesare a cărnii seconfruntă cu dificultăţi generate de economia slabă şi ce­re­reascăzută. Ca urmare, nu ne aşteptăm ca operaţiunile de pro­cesare acărnii din România, cele mai mici din cadrul di­vi­zieiinternaţionale, să fie profitabile în anul fiscal 2012", se aratăîn raport.

Volumul vânzărilor din România a crescut cu 22% în intervalulanalizat, în timp ce preţul mediu de vânzare pe carcasă a scăzut cu10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO