Companii

Prognozele actualizate pentru economia României în 2024: instituţiile internaţionale văd creşteri mai mari de 3%, analiştii locali sunt mai pesimişti

Prognozele actualizate pentru economia României în...

Autor: Răzvan Botea

22.04.2024, 00:07 1645

Economia României va accelera în 2024, faţă de 2023, în care creşterea economică s-a înjumătăţit, continuă să arate cele mai recente prognoze.

Pe măsură ce vin date actualizate despre evoluţia principalilor indicatori economici, instituţiile interna­ţionale şi analiştii locali şi-au revizuit prognozele pentru evoluţia economiei în 2024. Principalele agenţii de rating văd o creştere economică de cel puţin 3% pentru România în 2024, în vreme ce prognozele FMI, ale Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene sunt cu puţin sub 3%.

Economia va accelera condusă de consum, sunt de părere analiştii, concomitent cu continuarea investiţiilor, în special din fondurile europene şi împrumuturile care vin din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a actualizat recent prognoza şi a revizuit negativ previziunea pentru avansul economiei României: 2,8%, faţă de creşterea prognozată iniţial la 3,8%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro